הפקת סרטוני סטופ מושן אמנותיים
הפקת סרטוני סטופ מושן אמנותיים
הפקת סרטוני סטופ מושן אמנותיים
רעות זיסר | reutziser@gmail.com | Tel: 0508-423-045
זהירות מוקשים! מה לבדוק לפני הקרנת סרטון באירוע
יצא לי לא אחת לשמוע על מקרים מצערים בהם אנשים השקיעו את מיטב זמנם וכספם בהפקת סרטון מושקע שלבסוף לא הוקרן באירוע, ומהסיבות הלא נכונות.
מטרת המדריך לסייע להימנע מאותם "מוקשים", ולהתכונן מבעוד מועד לאירוע המיוחל.
השקעתם שבועות ואולי חודשים בהכנת סרטון בת מצווה מפתיע ומרגש לבנכם, או לחלופין הכנתם קליפ מדליק לחתונה של בתכם האהובה. הגעתם חצי שעה לפני האירוע לאולם האירועים כדי לוודא שסרטון עובד במחשב של האולם ומגלים ש... לא עובד ☹!
אם התמזל מזלכם, בן הדוד המוכשר יוכל להביא מחשב משלו ואיכשהו להציל את המצב. אבל מציאותית, סביר שזה אבוד. הסיכוי שתוכלו לתקן את התקלה בחצי שעה לפני תחילת האירוע עם כל הלחצים הנלווים הוא נמוך למדי.
לעיתים בלהט של הכנת הסרטון אנחנו שוכחים איזה פרט קטנטן שעלול להיות הורה גורל בזמן אמת, ובדיוק מסיבה זו ריכזתי כמה "מוקשים" שצריך לדאוג שלא נדרוך עליהם כדי למנוע מפח נפש.
פורמט הסרטון – קיימים בשוק מגוון רחב של פורמטים עבור סרטים, כאשר שני הפורמטים הנפוצים ביותר ובעלי איכות גבוהה הם .mp4 או wmv. תופתעו לגלות שישנם אולמות אירועים עם מחשבים ישנים שאינם תומכים בפורמטים האלה. ולכן חשוב לוודא עם אולם האירועים שניתן להקרין בפורמטים הללו.
יחס גובה רוחב – תרצו להתאים מראש את היחס, בהתאם לאמצעי שבו הסרטון יוקרן – בד"כ 4:3 עבור מקרנים (אם כי לאחרונה ישנם גם מקרנים חדשים בפורמט 16:9), או 16:9 אם מקרינים על מסך גדול \ מסך טלוויזיה. כאשר ההתאמה לא מבוצעת, מתקבלים פסים שחורים בצידי המסך (או למעלה ולמטה). זה לא ממש נורא, וסביר שהאורחים אפילו לא ישימו לב, אבל אם כבר השקעתם את כל זמנכם ומרצכם בהפקת סרטון, כדאי לחשוב גם על זה. עוד כתבתי על יחס גובה רוחב כאן.
רזולוציה – כיום נהוג להקרין בפורמט של Full HD – רזולוציה של 1440:1080 ביחס גובה רוחב של 4:3, ו 1920:1080 ביחס גובה רוחב של 16:9. ניתן לייצא סרטון ברזולוציה גבוהה יותר, אך הסכנה היא שהמחשב יתחיל לגמגם באמצע הסרטון. אם ידוע לכם מראש שההקרנה תתבצע על מסך גדול במיוחד, כדאי ולנסות לייצא את הסרטון ברזולוציה של 4K וגם ברזולוציה של Full HD, ולבדוק במחשב של אולם האירועים האם מצליח להריץ ללא קושי את הסרטון. מקסימום – מקרינים ב Full HD.
אור יום – במידה והאירוע בשעות היום, וודאו עם האולם שניתן להחשיך את האזור שבו מקרינים את הסרטון, אחרת הסרטון עלול להיראות מסנוור וחיוור. ייתכן ועדיף להקרין את הסרטון דווקא בסוף האירוע, אם תנאי האור יהיו טובים (לדוגמא באירוע אחה"צ).
מקרן חלופי – לא בטוח שיש לכל האולמות, אבל באולמות רציניים כן דואגים לנושא. במקרה של תקלה (לא עלינו, טפו טפו טפו) במקרן הראשי, האם יש מקרן חלופי או פתרון מסוג אחר?
והכי חשוב! לבדוק את הסרטון טרם הקרנתו באולם האירועים מספר ימים לפני האירוע כדי שבמידה ותתעורר בעיה, יהיה לכם את הזמן להתארגן ולפתור את הבעיה.
מה לבדוק במקום האירוע?
-
הסרטון רץ במלואו בצורה חלקה (אל תסתפקו ב 10 שניות הראשונות, תתנו למחשב לעבוד).
-
המקרן אינו מעוות את הסרטון (לדוגמא מוגדר שרירותית ביחס גובה רוחב של 16:9 כאשר הסרטון ביחס של 4:3)
-
הצבעים נראים טבעיים ואינם מסנוורים מתאורה כלשהי או מאור יום.
-
עוצמת השמע מספקת.
ביום האירוע כדאי להביא אתכם את הסרטון גם בזכרון נייד (Diskonkey) וגם מחשב נייד אם יש לכם. אף פעם אי אפשר להיות בטוחים מדי.